Новини за Театър

Обявиха номинациите за наградите
Обявиха номинациите за наградите "Икар 2008"
Публикувана от:

Комисията, която работи по номинациите беше излъчена от Гилдията на театроведите и драматурзите към Съюза и беше в състав Светла Бенева, Богдана Костуркова и Розалия Радичкова. Носителите на наградата по традиция ще бъдат обявени на официална церемония на 27 март - Световния ден на театъра. Номинираните..

София вече си има и
София вече си има и "Модерен театър"
Публикувана от:

Името на театър е "Модерен театър" и ще се намира в сградата на бившия Дом на българо-съветската дружба. Театърът ще разполага с две напълно модерни и обновени зали, където ще се играят постановките, както и с кабаре. Георги Лозанов и Стефан Данаилов пожелаха успех на новия театър. Снимка: Avtora.com Водещ..

Български театър on-line
Български театър on-line
Публикувана от:

В портала bgteatri.com в реално време могат да се гледат постановки, заснети от сцената на театъра. По изискване на ръководствата на театрите за сега услугата е достъпна само извън територията на България. Техническата реализация на проекта е поета от И–кард ООД. Компанията се занимава с разработка и..

Продуценти от Бродуей срещу стачкуващи работници
Продуценти от Бродуей срещу стачкуващи работници
Публикувана от:

Продуценти съдят членове на Алианса на сценичните работници и президента им Джеймс Клафей с иск за обещетение в рамер от 35 милиона долара, предаде Reuters. Според Лигата на американските театрални продуценти, загубите от стачката, поради която бяха прекратени над 25 постановки от 10 ноември до сега,..

Концерт за 100-годишнината на Народния театър
Концерт за 100-годишнината на Народния театър
Публикувана от:

Водещи ще бъдат актьорите от Народния театър - Захари Бахаров, Емануела Шкодрева, Биляна Петринска, Владимир Карамазов, Радена Вълканова и Калин Яворов - които, заедно с изпълнителите, ще разиграват диалози от пиески от репертоара на театъра. На 28 октомври е предвиден още един поздрав за юбилея на..