„Шошана“ - със специалното участие на Кръстю Лафазанов - гостува в София

Pinterest LinkedIn +

Представлението със специалното участие на Кръстю Лафазанов ще се играе в София през септември

На 27 септември 2023 от 19:30 часа Драматично-кукленият театър “Васил Друмев” (Шумен) ще гостува в София с представлението „Шошана“. Специално участие в спектакъла има Кръстю Лафазанов.

Историята се развива в началото на Втората световна война. Къща във Франция, близо до границата с Испания. Отвън приближава кола на СС. Това е началото на спектакъла „Шошана“. Следва момент, след който никой повече няма да е същият. Особено едно момиче на име Лили. Тя губи цялото си семейство. Оцелява само тя.

Четири години след това тя получава шанс да отмъсти за близките си. Всичко започва с момента, в който Лилѝ среща немски войник. Оказва се, че той знае, че шошана на еврейски значи роза или лилия. Той знае и че някои наричат еврейския народ шошана. Това е розата между тръни, както се пее в Песен на песните. Кой е той? Тя се влюбва в него и точно тогава се появява човекът, виновен за смъртта на нейното семейство.

Тя е поставена пред избор - дали да остане с любовта си, или да отмъсти за семейството си, защото това отмъщение включва смъртта на нейния любим.

Заповядайте да се насладите на историята на „Шошана“, изиграна от актьорите Кръстю Лафазанов, Николай Владимиров, Валентин Ченков, Антония Велева, Росен Караджов, Катрин Лалова, Вилиана Димитрова под умелата режисура на Благой Бойчев. Драматургията е поверена на Светослав Томов и Благой Бойчев, а сценографията е дело на Анна Янакиева.

Билети може да закупите: на касата на Сити Марк арт център“ в гр. София или онлайн на https://www.cmart.info/teatar или https://grabo.bg/sofia/spektakal-03b27un
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.