За нас

За нас

История

Avtora.com е една от най-старите български онлайн медии. Създаден е през далечната за интернет бранша 2001 година.

През годините той разширява своята тематика и се налага като една от водещите български медии за развлечения, култура, технологии и модерен начин на живот, със силен фокус върху младите читатели.

Днес сайтът продължава да е сред най-четените медии в тези области.

Тематика


Рубриките на Avtora.com обединяват най-значимите културни сфери като музика, литература и кино с модерни развлекателни области като гейминг, джаджи и дигитално изкуство.

Не липсват и рубрики, свързани с живота на звездите, спорта, пътуването, здравословния начин на живот, модата и шопинга.

Сайтът подкрепя млади български автори като им дава гласност и популяризира творчеството им.

Аудитория


Към момента Avtora.com се посещава месечно от над 140 хил. уникални потребители, които генерират над 1.2 млн. импресии.

Аудиторията на сайта се състои от активни млади хора (мъже/жени 48/52%; 24 - 34 г.), живеещи предимно в големите български градове. Над 50% от посещенията се генерират от територията на София.

Медията поддържа динамична Facebook страница с над 45 000 фена.

Сайът е част от Google News, а голямото количество авторски материали са причина той да е винаги в челните места на онлайн търсачката.

Реклама


Avtora.com е първият български сайт, който активно използва позиция Wallpaper като рекламен формат. Днес сайтът комбинира традиционните рекламни формати с модерни комерсиални форми като контент маркетинг ориентирани мини - кампании.

Силните технологични и продуктови рубрики превърнаха медията в предпочитан инструмент за представяне на нови продукти и услуги.

В добавка екипът на Avtora.com разполага със силен капацитет в областта на ПР-а и оптимизацията за търсачки, което увеличава ефекта от рекламните кампании, осъществявани в сайта.


Контакти:

Славчо Панов, издател
0878 76 74 72, ads (at) avtora (dot) com