Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ за професионалисти и самодейци! Вижте програмата!

Pinterest LinkedIn +

Първото издание на Комедийния театрален фестивал „Тодор Колев“ ще се проведе от 25 до 30 юни 2024 г. в град Шумен. Този нов и вълнуващ театрален фестивал има за цел да насърчи създаването и представянето на висококачествени комедийни спектакли от българските театрали, студенти от специализирани висши учебни заведения, както и любителски трупи и непрофесионални артисти.

Комедийният театрален фестивал „Тодор Колев“ е създаден от театър „Васил Друмев“ – Шумен и ще бъде форум за споделяне на хумор и култура, в който талантливи артисти ще имат възможността да покажат своите умения и да създадат незабравими мигове за публиката. В чест на великия български актьор Тодор Колев фестивалът ще се стреми да поддържа висок стандарт на представените произведения, като се фокусира върху комедията във всичките ѝ форми и жанрове. 

Фестивалът е разделен на две основни категории: 

Професионални спектакли: Включва комедийни постановки от държавни, общински и частни театрални институции. Тези представления ще предложат на зрителите разнообразие от теми и стилове, изпълнени от опитни артисти.

Непрофесионални спектакли: Включва комедийни постановки от театрални висши учебни заведения и любителски театрални трупи. Тази категория ще даде възможност на младите и аматьорски таланти да се изявят пред широката публика.

 ПРОГРАМА:

25.06.2024 - 19:00 часа

„Да, господин премиер“  - Аркадия Фюжън Арт, режисьор: Борис Панкин

 

26.06.2024 - 19:00 часа

„Банкови кризи и наказания“ - Държавен куклен театър Стара Загора, режисьор: Теди Москов

 

26.06.2024- 21:00 часа

„Мартин, Данчо и майка им“ - Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив, режисьор: Камен Донев

 

27.06.2024 - 19:00 часа

„Дабъ дешил ине“ - Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен, режисьор: Теди Москов

 

27.06.2024 - 21:00 часа

„ДИКАНКА“ - НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, режисьори: Ева Данаилова и Мартин Киселов

 

28.06.2024 - 19:00 часа

„Недовършена пиеса за механичен нож“ - Yalta Art Room, режисьор: Ованес Торосян

 

29.06.2024 - 19:00 часа

„Първият дневник“ - City Mark Art Center

 

30.06.2024 - 19:00 часа

„Седемте стола“ - Драматичен театър Ловеч, режисьор: Дамян Тенев30.06.2024 - 21:00 часа

Театрален джемсешън „За ЧУДОиМИР“ - Нов български университет, режисьор: Ася Иванова

 

Председател на журито на фестивала е дъщерята на великия Тодор Колев - Албена Колева, а останалите членове на фестивалната комисия са директорът на ДКТ „Васил Друмев“ - Илия Виделинов и драматургът Десислава Василева.

Билетите за фестивала вече са в продажба на цена от 5 лева. Можете да ги закупите на касата на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ или онлайн на www.entase.com/dktshumen. Побързайте да си осигурите места за най-забавните и увлекателни спектакли на лятото! 

Заповядайте на първото издание на Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“ и се забавлявайте! Организаторите ви очакват, за да отпразнувате заедно комедийното изкуство и да се насладите на незабравими театрални преживявания в духа на великия Тодор Колев! 

* На 17.06.2024 г. от 13:00 часа в Заседателна зала на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ ще се проведе пресконференция с организаторите на първото издание на Комедиен театрален фестивал „Тодор Колев“. Заповядайте!

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.