Новини за Театър

Полицаи пазят театър
Полицаи пазят театър "Сълза и смях"
Публикувана от:

Намесата на органите на реда се наложи след като преди дни група младежи нахлуха в залата на театъра по време на комедията "Вражалец" с участието на Любо Нейков, Димитър Рачков, Асен Блатечки, Светлана Бонин и Деси Бакърджиева. Въпреки забраната на служителите на Драматичния театър, че..

Катрин Зита-Джоунс дебютира на Бродуей
Катрин Зита-Джоунс дебютира на Бродуей
Публикувана от:

Сексапилната британка ще изиграе една от главните роли в пиесата на режисьора Стивън Сондхайм (Stephen Sondheim) - "A Little Night Music", която ще бъде поставена съвсем скоро на Бродуей. В мюзикъла, който разказва романтичната история на няколко двойки, ще участва и 83-годишната й сънародничка..

Асен Блатечки сложи край на
Асен Блатечки сложи край на "забранената любов" между Ники Илиев и Саня Борисова
Публикувана от:

Красавицата е позната от ролята си на Елица в сериала "Забранена любов". Любопитно е, че в сагата тя си партнира именно с Ники Илиев, и въпреки че двамата играят брат и сестра, в скоро време се превърнаха в двойка и в живота. За успокоение на почитателите им, любовният триъгълник се разгоря..

Георги Черкелов с
Георги Черкелов с "Аскеер 2009" за цялостно творчество
Публикувана от:

"За мен това е голяма чест, защото Аскеер не е само празник на актьорското съсловие, но и на целия ни културен живот. Благодарен съм изключително много на съпругата си Зина за всичко и най-вече за търпението й. Ако бях жена, никога нямаше да се омъжа за актьор. Но най-вече благодаря на Бог за дългия..

Обявиха номинациите за
Обявиха номинациите за "Аскеер" 2009
Публикувана от:

Основната конкуренция на "Сънят на Гогол" за една от най-оспорваните награди - тази за Спектакъл на годината, идва от страна на постановките "Калигула" и "Изкуството да смиташ боклука под килима". За Главна мъжка роля ще спорят Малин Кръстев за превъплъщението си в Уокър/..

Премиерата на
Премиерата на "Слуга на двама господари" ще премине без Карла Рахал
Публикувана от:

Последният обаче е в значително по-добро физическо състояние и ще участва в ролята на Труфалдино. Рени Врангова пък ще се превъплъти в героинята на Карла след едва четири репетиции. Актьорският екип се допълва от Валентин Танев, Илиана Коджабашева, Красимир Доков, Иван Юруков, Мария Сапунджиева,..

Раздадоха театралните награди
Раздадоха театралните награди "Икар" за 2009 година
Публикувана от:

Наградата за Режисьор на 2009 година грабна Иван Добчев за работата си върху спектакъла "Лазар и Иисус" в Театрална работилница "Сфумато". Призът за Главна мъжка роля отиде при Ленко Гурков за изпълнението му в "Радост за моето сърце" на ловешкия театър, а при дамите..

"Аз също съм Катрин Деньов", твърдят от "Сфумато"
Публикувана от:

Основната тема, която третира "Аз също съм Катрин Деньов" (Moi aussi je suis Catherine Deneuve) е "неспособността на човека да възприеме себе си такъв, какъвто е" или казано с други думи "живот на заем, в някакъв друг образ". Пиесата разкрива универса на човешките взаимооотношения, неразбирателствата,..

Модерен театър дебютира с
Модерен театър дебютира с "Клас" на Ивайло Христов
Публикувана от:

Постановката "Клас" е базирана на сценария на едноименния филм на Илмар Рааг. Главните роли в нея поверени на Искра Ангелова, Кристина Янева, Пламен Сираков, както и на абсолвенти от класа на проф. Пламен Марков в Натфиз. Пиесата е част от програмата "Стартът на младите" - първият проект на новосформирания..

Пантомима и Theatredreams на сцената на Сатиричен театър
Пантомима и Theatredreams на сцената на Сатиричен театър
Публикувана от:

Сценарият и режисурата на двата спектакъла е дело на самия Александър Илиев. Спектакълът "Homo Ludens" ще се играе на 5 декември, а пиесата "Просветление" ще бъде достъпна за зрителите в Старичен театър на 23 декември 2008 г. "Театърът на мечтите" е основан през 1999 г., а негов артистичен директор е..

"Комеди-Франсез" с два спектакъла в Народния театър
Публикувана от:

Спектакълът, който постоянната театрална трупа ще представи, обединява две пиеси - "Празникът" от Спиро Шимоне и постановка на Галин Стоев и "Претенциозните глупачки" от Молиер и постановка на Дан Джемет. Визитата на "Комеди-Франсез" у нас е по повод френското председателство на Европейския съюз. В рамките..

Jane Fonda се завръща на Бродуей
Jane Fonda се завръща на Бродуей
Публикувана от:

Мюзикълът, който е написан и режисиран от Моисес Кауфман (Moises Kaufman), разказва за запалена изследователка на Бетховен. "Много се радвам, че ще участвам в тази пиеса", каза Фонда в официално изявление. "Няма търпение да се завърна на сцената. Все пак минаха повече от 40 години!", допълни звездата...

Камен Донев обединява музика и театър с шоу в НДК
Камен Донев обединява музика и театър с шоу в НДК
Публикувана от:

На сцената в столичната зала, заедно с Камен Донев, ще се качат още Мариана Попова, Стоян Янкулов – Стунджи, Михаил Йосифов, формация "Ева квартет", оркестър "Карандила" и много други. Специални гости на спектакъла са и танцьорите от народния ансамбъл "Филип Кутев". Основният акцент в двучасовия..

Мариус Куркински с нов режисьорски спектакъл
Мариус Куркински с нов режисьорски спектакъл
Публикувана от:

Сценографията и костюмите на пиесата са дело на Петя Стойкова. В постановката участват актьорите Албена Атанасова, Христина Караиванова, Мая Драгоманска, Антони Аргиров, Александър Кадиев и др. "Тази пиеса е пророчество на абсурда. Човекът ще се самоанализира, но още е рано. Сега той ще изпълнява мечтите..

Провокативна пиеса стъпва премиерно на Балканите
Провокативна пиеса стъпва премиерно на Балканите
Публикувана от:

Театралната продукция "Полароид сторийз" е вдъхновена от интервюта с млади проститутки и клошари, живеещи на изоставен кей в Ню Йорк. Актьорският състав на пиесата включва Андрония Попова, Антоний Аргиров, Веселин Анчев, Даниел Рашев, Елен Колева и други. "Полароид сторийз" е първият български спектакъл,..