Спектакълът „Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джeксън“ излиза на сцената на зала 1 на НДК

Pinterest LinkedIn +

На 17 ноември италианска продукция представя завладяващия и пълен с контрасти музикален път на певеца

Музиката на гениалния Майкъл Джексън ще звучи на 17 ноември в зала 1 на НДК. Италианският диригент, композитор и виолист Роберто Молинели, световноизвестен с реализацията на проекти във всички музикални жанрове, отдава почит на неповторимия Майкъл Джексън с иновативен симфоничен проект.

Шоуто, създадено през 2022 г., е посветено на 40 години от излизането на „Thriller“ - най-продавания албум на всички времена. За него Роберто Молинели създава аранжименти на най-големите хитове на Джако в симфоничен вариант със солисти. В главните роли ще гледаме италианските певци Клариса Вичи и Матиа Шаша, маестро Молинели ще дирижира оркестъра на Държавната опера - Варна.

На публиката ще бъде представена завладяващата музикална история на певеца, който прави революция във формата и съдържанието на музиката с микс от глас и танц, каквито светът не е виждал и чувал дотогава. Разказът започва от самото началото на кариерата на Майкъл Джексън и стига до върховете й – от „Blame it on the Boogie”, през „Thriller“, „Billie Jean” „Beat it“, „I just can't stop loving you“, „Man in the Mirror”, „We are the world“ до “You are not alone“ и „Earth song“.

През лятото спектакълът „Thriller - Историята и легендата за Майкъл Джексън“ предизвика фурор при представянето си на 10 от най-големите фестивални сцени в Италия. Пристига в България на 15 ноември, а варненци ще са първите, които ще имат възможността да го гледат във ФКЦ. Режисьор е Сребрина Соколова.

На 17 ноември шоуто с гениалната музика на легендарния Майкъл Джексън се пренася на голямата сцена на НДК, където ще се разгърне в пълен мащаб.

Билетите за събитието вече са в продажба в мрежата на Eventim и Билетен център – НДК.
Сподели.