"21" на Адел задмина Thriller на Майкъл Джексън по продажби на Острова

Pinterest LinkedIn +

Британската поп звезда Адел регистрира поредното си историческо постижение, което ще бъде записано в актива на втория й студиен албум "21", издаден в началото на 2011 г. Достигайки цифрата от 4 274 000, записът, донесъл й шест награди Grammy за 2012 г., изпревари Thriller на Майкъл Джексън в класацията на най-продаваните албуми на Острова на всички времена, заемайки петото място.

По данни на Official Charts Company през последния месец от "21" се продават средно по около 20 000 копия седмично. Албумът заема второ място в актуалните издания на класациите и от двете страни на океана, като на Острова вече има 65 седмици в топ 10.

"Да прибави този към многото си други рекорди е наистина забележително. Thriller продължава да е считан за един от най-великите албуми на всички времена. Вече е извън всякакво съмнение, че "21" може да бъде поставен под същия знаменател", коментира постижението Мартин Талбот от Official Charts Company.

Четирите най-продавани албуми на Острова на всички времена са Greatest Hits на Queen, Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band на The Beatles, Gold: Greatest Hits на ABBA и (What's The Story) Morning Glory? на Oasis – следващата цел пред Адел, чийто втори албум стана най-продаваният на Острова от началото на XXI в. и в света за 2011 година.


Сподели.