Black Sabbath издават Best of компилация през юни

Pinterest LinkedIn +

Компилация с 14 от най-популярните парчета на Black Sabbath ще излезе на 4 юни, броени дни преди единственото европейско фестивално шоу на легендарната британска банда това лято - на Download Festival в Донингтън, в компанията на Megadeth, Black Label Society, Anthrax и др.

Озаглавен Iron Man: The Best Of Black Sabbath, албумът ще включва песни като Iron Man, War Pigs, Changes, Paranoid и Sabbath Bloody Sabbath.

Mузикантите обявиха, че сетът им на Download Festival (10 юни) все пак няма да е единствената им концертна изява на Стария континент за 2012 гoдина - Black Sabbath ще направят и warm-up шоу в O2 Academy в Бирмингам на 19 май.

В момента Ози Озбърн, Томи Айоми и Гийзър Бътлър са в студио заедно с продуцента Рик Рубин, работейки по първия си албум с оригинална музика от 33 години насам – девети поред в този състав и първи след издадения през 1978 г. Never Say Die. Продукцията му ще бъде подновена след шоуто на Black Sabbath на американския Lollapalooza Festival през август.

Преди и след гига на Download Festival, Ози Озбърн ще осъществи интензивна серия от концерти в Европа, последните дати от която към момента са на Балканите – 28 юни в Белград и 1 юли в Атина. Към него се очаква да се присъединят Зак Уайлд, Slash и Гийзър Бътлър.

Сподели.