RHCP, Black Sabbath, Black Keys срещат Avicii, Santigold и Justice на Lollapalooza 2012

Pinterest LinkedIn +

Американските рок банди Black Keys и Red Hot Chili Peppers, и британските легенди Black Sabbath, са големите имена в афиша на предстоящия 2012 Lollapalooza Festival, който ще се проведе в Грант Парк в Чикаго между 3 и 5 август.

За наскоро реформиралите се в оригиналния си състав Black Sabbath шоуто в Чикаго ще е единствената северноамериканска дата от предстоящото им турне, което няма да е така интензивно и мащабно, както бе планирано през ноември 2011 г., поради тежката терапия на лекуващия се от лимфома китарист Тони Айоми.

Сред останалите артисти и групи, включени в програмата на събитието, което се трансформира в тридневен фестивал, ситуиран в Чикаго, през 2005 г., са Florence & The Machine, за които това ще е първо участие на Lollapalooza, и Джак Уайт. Бившият лидер на White Stripes ще представи музиката от дебютния си солов проект Blunderbuss.

Със сетове на главната сцена на фестивала ще се изявят и няколко EDM звезди начело с Avicii и Justice, а Bassnectar, Calvin Harris, Santigold и Kaskade ще бъдат хедлайнери на сцената, предназначена конкретно за феновете на денс стиловете.

Миналия уикенд Lollapalooza за първи път се проведе в Бразилия, след като от 2011 г. насам има издание и в Чили. Хедлайнери на събитието в Сао Паоло бяха Foo Fighters и Jane's Addiction, чийто фронтмен, Пери Фарел, е идеен двигател на фестивала.

Сподели.