Green Day въвеждат Guns N' Roses в Rock and Roll Hall of Fame, Крис Рок - Red Hot Chili Peppers

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от Green Day ще произнесат встъпителната реч по въвеждането на колегите им от Guns N' Roses в Rock and Roll Hall of Fame в Кливланд на 14 април.

Били Джо Армстронг, Майк Дърнт и Тре Куул ще влязат в ролята, поверена още на комедийния актьор и филммейкър Крис Рок, Chuck D от Public Enemy, Джон Меленкамп и ZZ Top, които ще въведат останалите артисти, преминали успешно номинационния кръг за 27-мата индукция в престижната институция - Red Hot Chili Peppers, Beastie Boys, Donovan и Фреди Кинг.

Самите Green Day ще получат правото да бъдат номинирани за подобния на стъклена пирамида музей след две години, съгласно регламента, повеляващ от появата на първия албум на даден артист или група да са изминали поне 25 години.

Дебютният албум на Guns N' Roses, Appetite for Destruction, излезе през 1987 г. – годината на създаване на Green Day.

Първият албум на пънк триото от Ийст Бей, Калифорния, е издаденият през 1990 г. 39/Smooth. За разлика от Guns N' Roses, настоящият състав на Green Day е същият, какъвто бе и преди 22 години, а единственият сменен член от създаването на групата досега е барабанистът Джон Кифмайер, чието място зае Тре Куул.

Както е известно, бившите членове на Guns N' Roses - Slash, Дъф Макаган и Стив Адлър, ще се присъединят към музикантите от настоящия състав на групата за шоуто в Кливланд, но е почти изключено да свирят заедно.

Red Hot Chili Peppers, на свой ред, обявиха, че Джон Фрушанте, който напусна групата през 2009 г., няма да присъства на събитието.

Сподели.