Axl Rose се отказа официално от въвеждането си в Rock and Roll Hall of Fame

Pinterest LinkedIn +

Фронтменът на Guns N' Roses, Axl Rose, заяви, че се отказва от оказаната му чест да бъде въведен в прочутата Рокендрол Зала на Славата (Rock and Roll Hall of Fame), тъй като чувства, че нито е желан, нито е уважаван.

В отворено писмо наскоро навършилият 50 години музикант – единственият оригинален член на Guns N' Roses в настоящия състав на култовата американска рок група, настоява името му да не бъде споменавано на предстоящата на 14 април, събота, церемония.

"Изглежда, че преобладават нереалистичните и ревизионистки схващания що се отнася до възможностите за самореклама и бизнес, маскиращи истинската реалност. Така че нека не разлайваме кучетата. Време е да продължим напред. Хората се развеждат. Животът не дължи никому хепиенд, особено пък когато е за нечия друга сметка, или както е в случая – за нечии други сметки.

"Настоятелно моля да не бъде въвеждан (в Rock and Roll Hall of Fame) в мое отсъствие и искам да подчертая, че на церемонията няма да има лице, упълномощено на приеме каквато и да било индукция или произнесе реч от мое име", казва се в изявлението на Axl Rose.

Коментарът на организаторите на събитието гласи: "Много съжаляваме, че той (Axl Rose) няма да има възможността да присъства лично на своята индукция".

Представител на Slash е потвърдил, че бившият китарист на Guns N' Roses смята да присъства на церемонията, която трябваше да стане повод за появата на всички бивши членове на групата на една сцена с Axl Rose. Музикантите от Green Day ще презентират индукцията на Guns N' Roses.

В 26-годишната история на Hall of Fame има една единствена банда, отказала се от индукция, и това са Sex Pistols. Освен Guns N' Roses, тази година в институцията ще бъдат въведени Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, Donovan и The Small Faces/The Faces.

Сподели.