Red Hot Chili Peppers издават EP албум с кавър версии

Pinterest LinkedIn +

По-малко от година след рилийза на десетия си студиен албум, I'm With You, и само две седмици след индукцията им в Rock and Roll Hall Of Fame, на 1 май Red Hot Chili Peppers ще издадат EP с кавър версии на парчета на Beach Boys, Ramones, Iggy And The Stooges и др.

Озаглавен We Salute You, проектът ще бъде достъпен само в дигитален формат и ще включва студийни кавъри на песните A Teenager In Love на Dion And The Belmonts, Havana Affair на The Ramones и Search & Destroy на Iggy Аnd Тhe Stooges, както и лайв версии на парчетата Everybody Knows This Is Nowhere на Neil Young, I Get Around на The Beach Boys и Suffragette City на David Bowie.

Red Hot Chili Peppers ще бъдат хедлайнери на двата големи фестивала Lollapalooza и Bonnaroo това лято.

Преди фестивалните дати групата ще продължи своето турне в Северна Америка на 27 април с шоу в Торонто. На самия му старт в края на март музикантите пуснаха за безплатен даунлоуд концертно EP от пет парчета, записано по време на миналогодишното им европейско турне, което все още може да бъде изтеглено от тук (след регистрация в сайта на групата; нужна е Java).

Първият концерт на легендарната банда в България ще се състои на 1 септември 2012 г. на стадион Георги Аспарухов.

Сподели.