Бивш член на Red Hot Chili Peppers със засегната чест заради Rock and Roll Hall of Fame

Pinterest LinkedIn +

Китаристът Джак Шерман, взел участие в записите на едноименния дебютен албум на Red Hot Chili Peppers от 1984 г. и написването на част от парчетата от неговия наследник - Freaky Styley, заяви в интервю, че чувства честта си накърнена от факта, че не е бил поканен да се присъедини към групата при въвеждането й в Рокендрол Залата на Славата в средата на април.

Той се е обърнал към бившите си колеги още в края на миналата година, за да попита защо не е получил покана, но му е било обяснено, че правото да бъдат акредитирани поименно в институцията имат единствено оригинални и настоящи членове на дадена група, както и такива, дали своя принос за повече от един запис.

В крайна сметка акредитации чрез Red Hot Chili Peppers получиха китаристите  Хилел Словак, Джон Фрушанте и Джош Клингофер – титулярен член на групата от 2009 г. насам.

"Доста е болезнено да наблюдаваш отстрани цялата тази тържественост и да си низвергнат. Не твърдя, че имам някакъв по-значим принос за групата... но съм се трудил усилено при съвсем нелеки условия в името на това нещата да се получат както трябва, което според мен е най-важното нещо за един човек, независимо каква е работата, която върши. И именно това не ми бе признато. Чувствам се непризнат, честта ми е накърнена и това наистина е гадно", казва Шерман, който е един от осмината китаристи, преминали през RHCP.

Според него останалите музиканти от групата са тези, които са измислили горното условие като извинение за това да оставят него и Дейв Наваро без акредитации в Залата на славата.

Фронтменът на RHCP, Антъни Кийдис, коментира ситуацията с Наваро (член на групата в периода 1994-1998 г., участвал в записите на One Hot Minute) в интервю непосредствено преди церемонията в Кливланд, изтъквайки принадлежността му към Jane's Addiction – "бандата, която според мен е най-близка до сърцето му и за чиято музика има най-голям принос".

Спореди Кийдис Наваро вероятно някой ден ще бъде въведен в институцията именно като член на Jane's Addiction, което "би било най-логично".


Сподели.