„Дабъ дешил ине“ на Теди Москов - на турне във Варна, София и Разград

Pinterest LinkedIn +

Мая Новоселска, Евгени Будинов и актьори от Шуменския театър пресъздават най-новият спектакъл на режисьора

Режисьорът Теди Москов театър „Васил Друмев“ (Шумен) тръгват на своеобразно турне с най-новото им представление „Дабъ дешил ине“.

След успешната премиера на спектакъла представлението може да гледате на 6 юни 2024 във Варна, на 7 юни 2024 в Разград и на 8 юни 2024 в София.

Забавната и изключително интересна история е написана от Теди Москов специално за театър "Васил Друмев" в автентичния му сатиричен стил. Текстът е заигравка на Теди Москов с “Да бъдеш или не” - заглавие на филмова комедия на големия американски режисьор и актьор от немски произход Ернст Любич. Филмът на Любич вдъхновява Теди Москов да го преработи за театър и резултатът е повече от впечатляващ.

"Спектакълът е лудешка история за предотвратяването на един от най-големите световни конфликти“ – споделя Теди Москов – „Това се случва благодарение на трогателните усилия не на военни експерти, не на политици, а на една нищо и никаква театрална трупа. Разбира се, монологът на Хамлет изиграва своята съществена роля в това начинание".

„Дабъ дешил ине“ се занимава с необяснимия факт, че хората винаги са имали някаква странна зависимост от маргинали и „идиоти“. Играта с познати лица от световната история не е случайна! Диктаторът Адолф Кихлер посещава “Благария”- земя пълна с благини, влиза в един театър, но там му се случва фатален инцидент, който слага край на неговото господство и предотвратява “Фтората сФетовна Фойна”. Тя е на път да започне след лудешка кавга между Осип Ставалин и Адолф Кихлер, които играят на боулинг с гюле, вместо с топка и с бутилки водка и шнапс, вместо с кегли. Въпросната война не се случва, благодарение на трогателните усилия на една нищо и никаква театрална трупа.

А какво се случва след това, ще разберете на:

6 юни 2024 от 19:30 ч. във Фестивален и конгресен център – Варна - https://www.facebook.com/events/2190107301332960/

7 юни 2024 от 19:00 в Общински културен център – Разград -https://www.facebook.com/events/465946712436165/

8 юни 2024 от 19:30 в Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София - https://www.facebook.com/events/976883207331877/

В спектакъла, който ще помните дълго, участват Мая Новоселска, Евгени Будинов, Янислава Линкова, Валентин Ченков, Светльо Иванов, Борислав Вълов/ EI BO/, Калин Пачеръзки, Антония Велева, Веселин Бърборков, Росен Караджов.
Сподели.