„Завод“ по стихове на Никола Вапцаров ще се играе в Стара Загора на рождения ден на поета

Pinterest LinkedIn +

Представлението е режисьорски дебют на Пополина Вокс от „Господари на ефира“

Завладяващият спектакъл по стихове на Никола Вапцаров – „Завод“  ще се играе на 7 декември 2023 г. от 19:30 часа в Държавен куклен театър – Стара Загора. Представлението е режисьорски дебют на Полина Христова, която познаваме от „Господари на ефира“ в ролята на Пополина Вокс.

Датата не е избрана случайно – 7 декември е рожденият ден на поета, който в този спектакъл присъства със стиховете си, пресъздадени чрез вълнуващата игра на актьорите, иновативната хореография, сценография и въздействащо музикално оформление.

„Завод“ е спектакъл за Вселената, скрита в душата на малкия човек. Малък не по възраст, а по значимост. Спектакъл за важността на всеки един човек – на мислите, мечтите и копнежите му. На онзи, който търси все още смисъл в присъствието си на Земята, но под саждите и маслата от машините е затулил дълбоко в себе си вярата, смелостта и надеждата“ – споделя режисьорът Полина Христова.

В това представление Вапцаров е показан без идеология, а чрез стремежа към свобода, който винаги остава вътрешно преживяване, независимо дали е част от историческия или съвременен контекст. Ще си припомните или видите за първи път какво прави вярата с човека и какво прави заводът с него и с вярата му.

„Завод“ по стихове на Никола Вапцаров – спектакъл за вярата и човека, който не трябва да пропускате!
Насладете по свой начин на „Завод“ на 07.12.2023 от 19:30 ч в Държавен куклен театър – Стара Загора!


Сподели.