Valve пуска видеоигра с карти, базирана на DotA

Pinterest LinkedIn +

Проектът се нарича Artifact и ще бъде онлайн през 2018 година.

Един от водещите разработчици на видеоигри Valve изненада феновете си с новината, че ще пусне игра с карти. Тя се нарича Artifact и ще бъде базирана на играта DotA на Valve. Очаква се да е на пазара през 2018 година.

Дигиталните игри с карти са относително нов жанр, който използва предимствата на физическите картови игри, но ги пренася във виртуалното пространство. Напоследък те са сред най-популярните заглавия както за турнири по електронен спорт, така и за ежедневна (casual) игра.

Valve възнамерява да се включи в този сегмент, използвайки популярността на своето заглавие DotA (Defense of the Ancients). Любопитно е, че първоначално то стартира като мод (създадена от феновете допълнителна версия) на друга популярна игра − Warcraft III: Reign of Chaos на гейм издателството Blizzard. По-късно обаче DotA беше закупена и доразвита от Valve.

Artifact ще включва три виртуални "дъски" и множество герои от оригиналната игра. Все още не са разкрити повече подробности за проекта. Той беше анонсиран непосредствено преди финала на мащабния турнир по DotA 2 − The International − с награден фонд от 23 млн. щатски долара. Вижте трейлъра:

Сподели.