Създадоха първата VR игра, която се управлява с мисъл

Pinterest LinkedIn +

Проектът е базиран на технологията Brain−Computer Interface.

Технологиите за виртуална реалност (VR − Virtual Reality) се развиват с бързи темпове през последните месеци и съвсем логично видеоигрите са едно от основните полета за тяхното приложение.

А стартиращата фирма Neurable е създала нова игра, в която геймърите нямат нужда от никакви контролери за управление с ръце. Проектът се нарича Awakening и позволява да управляваме виртуалната реалност направо със своята мисъл.

Играта е създадена в партньорство с испанската фирма Estudiofuture и използва технология от типа BCI (Brain−Computer Interface, или интерфейс мозък − компютър). Чрез нея електрическите сигнали на мозъка се записват и се превръщат в команди.

Очаква се заглавието да бъде на пазара през 2018 година. Сюжетът наподобява този на популярния сериал Stranger Things на Netflix (доста притеснителна история, ако изцяло сме се потопили във виртуалната реалност). Геймърът се превъплъщава в дете, което е затворено в правителствена лаборатория и открива, че експериментите, в които е участвало, са го дарили с телекинетични способности. И както можете да се досетите, трябва да използва тези сили, за да се измъкне, като междувременно се справи с няколко робота пазачи.

 

Сподели.