Леонардо ди Каприо ще изиграе главната роля в нов филм за Леонардо да Винчи

Pinterest LinkedIn +

Актьорът ще бъде и продуцент на биографичната лента за италианския гений.

Американският актьор Леонардо ди Каприо ще изиграе главната роля в нов биографичен филм за италианския учен и художник Леонардо да Винчи. Ди Каприо ще бъде и продуцент на филма, чиито сценарий е по книгата на американския писател Уолтър Айзъксън "Леонардо да Винчи".

Лентата ще бъде продуцирана от компанията на Леонардо ди Каприо "Appian Way", която е създател на филми като "Злокобен остров", "Авиаторът" и "Червената шапчица". Тъpгът зa пpaвaтa зa eĸpaнизиpaнe нa ĸнигaтa e cпeчeлeн oт ĸoмпaниите Раrаmоunt и Unіvеrѕаl зa ceдeмцифpeнa cyмa, съобщава онлайн изданието Deadline.com.

Книгата на Айзъксън излиза на пазара в САЩ през октомври 2017 г., но все още не е ясно кога ще започнат снимките, нито какво ще е заглавието на новия филм за великия италианец. Уолтър Айзъксън е автор на биографични книги и за Алберт Айнщайн, за президента на САЩ Бенджамин Франклин, както и за основателя на "Apple" Стив Джобс.

За Ди Каприо това очевидно ще бъде силно емоционално изживяване, тъй като актьорът е споделял, че е кръстен именно на гения на Ренесанса. Според разказите на актьора, когато родителите му са били на меден месец, са посетили галерия "Уфици" във Флоренция и докато бременната му майка е гледала картина на Да Винчи, Лео е започнал да рита силно, а баща му е приел това за знак.

Сподели.