Режисьорът на Deadpool прави филм по "Невромантик"

Pinterest LinkedIn +

Романът, поставил началото на киберпънк течението, ще бъде екранизиран за Fox.

"Невромантик" (Neuromancer) е емблематичен роман за феновете на научната фантастика, който според мнозина е основополагащ за киберпънк течението и е може би първият, описващ виртуалното пространство.

Написан е през далечната за представите в технологичния бранш 1984 година от пионера в тази област Уилям Гибсън. А добрата новина за феновете е, че най-после предстои заснемането на филмова адаптация по книгата.

Режисьор ще бъде прочулият се напоследък покрай заснемането на "Deadpool" Тим Милър, а лентата ще бъде създадена за филмовата компания Fox. За продуцент е привлечен Саймън Киндбърг, известен с работата си по друга комиксова адаптация на Marvel − "X-Men". Все още не е ясно кой ще пише сценария.

"Невромантик" разказва за живота на хакера Хенри Дорсет Кейс, който живее в Япония и е нает да осъществи перфектната хакерска атака срещу изкуствен интелект, намиращ се на станция в околоземна орбита.

Това е първият роман на Гибсън и освен овациите на критиката печели почти всички награди за научна фантастика, включително "Хюго", "Небюла" и "Филип Кей Дик".

Сподели.