Излезе официалният трейлър на филма за Ван Гог "Loving Vincent"

Pinterest LinkedIn +

Какво се е случвало в пламтящото въображение на постимпресионалиста Винсент ван Гог? Една биографична история се опитва да привлече вниманието към красивия ум на художника, използвайки средата, която той винаги е предпочитал: боята.

Тази седмица излезе официалният трейлър на филма "Loving Vincent", който обещава да ангажира всичките ви сетива. Техниката, по която е изработен, е трудоемка, но резултатът ще бъде впечатляващ, тъй като дългометражната анимация е рисувана ръчно с маслени бои. 

Движещите сили зад лентата са художникът Дорота Кобиела и режисьорът Хю Уелчман, а в продукцията са ангажирани 125 художници, които заедно преобразяват 120 от картините на Ван Гог в 65 000 кадъра.

Според вътрешни източници филмът носи със себе си голяма доза мистерия, която се върти около внезапната смърт на Ван Гог през 1890 г. Отговор на въпросите около неговата личност ще бъдат търсени и в някои от най-емблематичните му произведения. Базиран на действителността герой – Арманд Рулин – ще бъде разказвач и псевдодетектив в кадрите.

Очаква се филмът да бъде пуснат на 22 септември 2017 г.


Сподели.