Самостоятелен филм за Оби-Уан Кеноби: Какво да очакваме?

Pinterest LinkedIn +

Наскоро бяха потвърдени слуховете, че се задава нов пълнометражен филм от сагата Star Wars, който ще бъде посветен единствено на учителя джедай Оби-Уан Кеноби.

Той е един от най-разпознаваемите герои от фантастичната вселена на Междузвездни войни, който се появява буквално с рев още в първия епизод от поредицата "Нова надежда" и играе ключова роля в обучението на Люк Скайуокър, а преди това (или след това – зависи от гледната точка) – и на неговия баща Анакин Скайуокър.

Какви обаче са плановете за филма на компанията Disney, която притежава студиото Lucasfilm и целия франчайз? Неотдавна стана ясно, че се водят преговори с режисьора Стивън Далдри да поеме продукцията. Любопитно е, че той е познат по-скоро с драматични продукции, отколкото с такива във фантастичния жанр.

Дали ще станем свидетели на ранните години на Оби-Уан на планетата Стиуйон, която все още не е показвана в нито една продукция от франчайза, или ще навлезем направо в по-късния период на обучение на младия джедай − все още не е ясно.

Вече е известно, че актьорът Юън Макгрегър, който изигра ролята на Оби-Уан във втората трилогия (Епизод I – III), отново ще се превъплъти в образа на учителя джедай. Лиъм Нийсън обаче най-вероятно няма да се появи в ролята на Куай-Гон Джийн, който е обучавал самия Оби-Уан.

Тези факти отхвърлят вероятността да се потопим отново в събитията около Епизод I ("Невидима заплаха") и ни дават някои най-общи насоки за сюжета. Avtora.com ще продължи да следи темата и да ви информира за новостите около продукцията.

Сподели.