Пиесата "Пет" на Таня Шахова с радио премиера по БНР

Pinterest LinkedIn +

Пиесата "Пет" на Таня Шахова, победител в конкурс за нова пиеса на Нов български университет през 2018 г., беше представена в радио вариант на 21 ноември 2019 г. Официалната премиера на драматургичното произведение в ефира на БНР ще бъде на 8 декември 2019 г.  

Пиесата "Пет" спечели второто издание на конкурса за нова пиеса на тема "Родината". Авторката Таня Шахова е актриса по образование, а от години се отдава на страстта си към писането и се изявява като успешен драматург и сценарист на документални филми, театрални и радио пиеси. 

"Парите" е следващата тема на конкурса за нова пиеса, чието четвърто издание предстои през 2020 г.

Конкурсът за нова пиеса на НБУ има за своя главна цел да насърчава създаването на нови български драматургични творби и да допринася за подобряването на качеството на българската драматургия. Като жива и постоянно функционираща мрежа от събития той работи за утвърждаването на НБУ като сериозна и авторитетна академична институция с ясно заявен обществен ангажимент към стратегическото развитие на българската култура.

Повече информация за условията на конкурса и сроковете за кандидатстване: https://dramacontest.nbu.bg/bg/za-konkursa

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.