Реални ли са масовите поръчки на електрическия пикап на "Tesla"

Pinterest LinkedIn +

"Tesla" продължава да привлича внимание и да провокира дискусии с електрическия си пикап Cybertruck. Този път обаче реакциите може да не са точно по вкуса на Илон Мъск. Причината е, че в интернет се появиха съмнения доколко реални са обявените от него масови поръчки на пикапа.

По-рано тази седмица Мъск обяви, че за първите 72 часа са били направени 146 000 предварителни поръчки за новия модел. В средата на седмицата Мъск обнови информацията и каза, че поръчките са над 250 000.

Всеки потребител може да си резервира място в списъка с чакащи срещу депозит от 100 долара. При това депозитът се възстановява напълно, ако потребителят се откаже.

Големият интерес обаче може би не е чак толкова реален. Списанието "Car and Driver" откри оплаквания на клиенти на "Tesla", които твърдят, че са били таксувани няколко пъти за повече от един пикап, въпреки че са заявили само една бройка.

Мъск отговори на критиките, че данните, които съобщава, са изчистени от подобни проблеми. Въпреки това не е ясно колко от тези потребители реално имат намерение да купят пикапа. Засега Мъск удържа на острите критики по негов адрес, тъй като споровете с критици в Twitter му донесоха доста проблеми миналата година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.