Илон Мъск унищожи страниците на "Tesla" и "SpaceX" във Фейсбук

Pinterest LinkedIn +

Фейсбук страниците на световноизвестните компании "Tesla" и "SpaceX" изчезнаха минути след като в петък Илон Мъск обеща в Туитър да ги свали, предаде "Ройтерс".

След като скандалът с изтичането на лична информация чрез социалната мрежа придоби чудовищни измерения, почитатели на Мъск атакуваха милиардера с настоявания да премахне страниците на фирмите си от "коварния" Фейсбук, който злоупотребява с доверието на потребителите си.

"Ако си мъж, изтрий страницата на SpaceX от Фейсбук", предизвика го потребител на Туитър. "Даже не знаех, че има такава. Ще го направя" – отговори лаконично шефът на космическата компания.


Любопитен детайл от сагата е, че когато са му обърнали внимание на събитията от последните дни, Мъск първоначално е реагирал с въпроса: "Какво е Фейсбук", съобщава "Ройтерс".

"Не използвам ФБ и никога не съм имал такъв, така че не смятам, че съм някакъв мъченик или че компаниите ми ще пострадат сериозно. Освен това не рекламираме и не плащаме нищо за това, така че... не ми пука".


Към момента страниците на "SpaceX" и "Tesla", които имат милиони последователи във Фейсбук, вече от няколко часа са недостъпни.

Историята е свързана с драмата от преди няколко дни, когато стана ясно, че лична информация на милиони потребители на Фейсбук е била използвана нерегламентирано от нашумялата консултантска компания "Cambridge Analytica", работила по предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп пре 2016 г.

Настроението срещу прочутия проект на Марк Зукърбърг се прехвърли и към други популярни социални мрежи. Много от феновете на Мъск призоваха визионера да изтрие профилите на своите компании и в социалната мрежа за споделяне на снимки Инстаграм, на което той отговори. "С Инстаграм като че ли няма проблеми… поне докато все още е сравнително независима".

И това ако не е реклама?!
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.