BMW потвърди, че ще атакува "Tesla" с новото i4

Pinterest LinkedIn +

BMW скоро ще атакува "Tesla" с 4-врато спортно купе. То ще носи името i4 и ще е базирано на прототипа i Vision Dynamics (на снимката), който компанията представи миналата година във Франкфурт.

Пред "Auto Express" изпълнителният директор на концерна Харалд Крюгер коментира, че i4 ще бъде част от изцяло електрическата гама eDrive на компанията. Всички модели в тази гама ще имат пробег между 550 км. и 700 км. с едно зареждане.

Плановете на BMW са i4 да е на пазара през 2020 г. Очаква се i4 да е от моделите с най-дълъг пробег с едно зареждане в гамата на компанията. Колата ще е позиционирана между компактната i3 и спортната i8. Освен това концернът работи и по изцяло електрически SUV - iX3.

Очакванията са, че крайната версия на i4 ще е със същия силует и основни характеристики като прототипа. По-малките детайли ще бъдат променени, но ръководителят на i отдела на BMW Робърт Ирлингер казва, че серийната версия няма да е много по-различна от прототипа. Прототипът може да стига 100 км/ч от място за около 4 сек., но засега BMW не дава характеристиките, които подготвя за i4.

Колата ще е първата, която ще използва и новите модулни системи на BMW, които компанията разработва в момента. Те ще включват ново поколение електрическа система и задвижване. Характерното при модулната система е, че тя ще споделя архитектурата и с други бъдещи модели на BMW, които ще са хибриди, както и само с традиционни бензинови и дизелови двигатели.
Сподели.