Новият тракшън контрол на BMW е 50 пъти по-бърз

Pinterest LinkedIn +

Компанията първо въведе новата система в i3s, като сега обяви, че тя ще стане част от всички модели.

Наскоро BMW пусна обновения електрически автомобил i3s. Една от ключовите новости в него е подобрената система за тракшън контрол. Според компанията тя е 50 пъти по-бърза от конвенционалната система, съобщава "Autoblog".

Новият тракъшн контрол е разработен с идеята да е максимално бърз. Това е необходимо, за да може системата да не изостава от възможностите на електрическото задвижване на i3s, особено на хлъзгаво трасе. Тя е съобразена и с допълнителните специфики като регенеративно спиране и др.

Една от основните промени е, че обработващата система е преместена в самата задвижваща система, а не е отделен модул някъде другаде в купето. Това намалява значително времето за пътуване на сигналите, което позволява на системата по-бързо да реагира на различните ситуации.

И макар да е разработена за коли с електрическо задвижване, от BMW казват, че системата може да е от полза и за колите с традиционни двигатели. Затова концернът е решил да започне да използва новия тракшън контрол в абсолютно всички бъдещи нови модели на BMW и Mini.

Сподели.