Въпреки гафа Мъск обяви рекордни поръчки за Cybertruck

Pinterest LinkedIn +

След като миналата седмица "Tesla" привлече внимание с гаф по време на дебюта на електрическия си пикап Cybertruck, мнозина очакваха проблеми за модела. Според изявление на Илон Мъск обаче интересът към Cybertruck е огромен, съобщава "Automotive News Europe".

Мъск обяви, че за по-малко от 48 часа от представянето на модела компанията е получила 146 000 поръчки. Базовата цена започва от 39 900 долара, но при предварителната поръчка се плащат само 100 долара. Те дори ще бъдат върнати, ако клиентът се откаже.

Само 17% от клиентите са поръчали базовия модел. 41% са поръчали най-скъпата версия с три мотора, която струва 69 900 долара преди екстрите. 42% са предпочели средния модел с два мотора, която струва 49 900 долара без екстрите.

Мъск коментира и защо дизайнът на Cybertruk е толкова дързък. Цитиран от "electrek", той казва, че използваната много твърда стомана не може да се пресова, защото чупи производствените машини. Затова се налага да няма обли контури по автомобила, казва Мъск.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.