"Tesla" ще произвежда коли и в Европа

Pinterest LinkedIn +

"Tesla" ще произвежда коли и батерии в Европа. Компанията планира да изгради първия си европейски завод близо до Берлин, обяви Илон Мъск по време на събитие на автомобилната индустрия във Франкфурт, съобщава "Bloomberg".

"Някои от най-добрите автомобили в света се правят в Германия", казва Мъск. Той допълва, че страната "не изостава много" и при електрическите автомобили, но отбелязва, че техният пазар все още "не е доказан".

На събитието са присъствали и изпълнителните директори на "Volkswagen", "Audi" и BMW. Пред тях и останалите зрители Мъск получи награда за Model 3, който е победил по продажби в Европа стандартните модели на 3-та серия на BMW и Audi A4.

Мъск е заявил още, че "Tesla" планира да изгради и център за разработка и дизайн близо до новото летище на Берлин. Впоследствие в Twitter той допълни, че заводът ще произвежда батерии и автомобили, като първият ще е Model Y.

Заводът на "Tesla" в Германия още е на фаза планиране. Европейската държава обаче многократно е обявявала, че иска да мотивира по-бързото преминаване към електрически автомобили. Навлизането на един от основните конкуренти на германските производители на тяхна територия със сигурност ще повлияе в засилването на конкуренцията.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.