"Renault" планира директен конкурент на Tesla Model 3

Pinterest LinkedIn +

"Renault" планира да увеличи фокуса си върху изцяло електрическите автомобили. Компанията планира да предложи директен конкурент на Tesla Model 3 и Volkswagen I.D.3, съобщава "Bloomberg".

Моделът ще е по-голям от Zoe (на снимката) и може да бъде разработен чрез обща платформа за електрически автомобили с "Nissan" и "Mitsubishi". Търговският директор на бизнеса с електрически коли на "Renault" Емануел Бувие казва, че компанията иска да покрие много сегменти с електрически модели.

"Все още е рано да се каже, че ще бъдем в директна конкуренция с "Tesla", но планираме да покрием голяма част от пазара", уточнява той.

Очаква се новият модел да се възползва от тенденцията автомобилните производители да се обединяват с общи проекти и платформи. В момента Renault Zoe и Nissan Leaf нямат общи компоненти въпреки алианса между двете компании и факта, че те бяха сред първите, които предложиха изцяло електрически модели на пазара.

Бувие казва, че "Renault" планира да има 8 електрически модела на пазара до 2022 г. Прогнозите на компанията са, че интересът към следващото поколение на Zoe, което се очаква догодина, ще е голям. Очаква се цената на модела да започва от 24 000 евро.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.