"Fiat Chrysler" се отказа от сливане с "Renault"

Pinterest LinkedIn +

"Fiat Chrysler" се отказва от преговорите за потенциално сливане с "Renault", съобщи "The Wall Street Journal". Сделката трябваше да създаде третия по големина автомобилен концерн в света и да е за стойност 35 млрд. долара.

Бордът на директорите на "Renault" се забави с решението си и отложи гласуването си за по-късна дата. Междувременно партньорът на "Renault" – "Nissan" – е отказал да подкрепи сделката. Така, въпреки че се очакваше бордът на "Renault" да одобри сливането, двамата представители на "Nissan" обявиха, че са против.

Намеси се и френското правителство, като обяви, че дори и компаниите да се разберат, то няма да разреши, сделката без да има предварителни гаранции от "Nissan", че партньорството с "Renault" ще продължи. Държавата притежава 15% дял в "Renault".

В резултат "Fiat Chrysler" решава да не чака повече и да прекрати преговорите за сливане. В официално изявление на компанията се казва, че предложението е добро, но "стана ясно, че политическите условия във Франция в момента не съществуват, за да може подобна комбинация да продължи успешно".
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.