"Fiat" и PSA обмислят заедно да правят електрически автомобили

Pinterest LinkedIn +

Френският автомобилен концерн "PSA Group" и "Fiat Chrysler Automobiles" обмислят възможността заедно да правят електрически автомобили, съобщава "Bloomberg". Подобен ход няма да е особена изненада, тъй като електрическите автомобили са по-сложни и скъпи, а за да могат бързо да се наложат на пазара и разходите им да се понижат, са нужни партньорства.

Двата концерна обсъждат да създадат обща платформа, която да използват за бъдещите си електрически модели. В момента автомобилните производители изпитват трудности с развитието на електрическите коли заради огромните разходи, които са свързани с тяхната разработка.

Големите инвестиции затрудняват всеки производител, коментира анализаторът и професор в "Bocconi" Карло Алберто Карвенале. Той посочва, че BMW и "Daimler" също водят такива разговори и това са ясни знаци, че индустрията търси нов баланс между конкуренция и сътрудничество.

Засега от компаниите не коментират темата. От PSA, в която са "Peugeot", "Citroen", "Opel" и др., коментират единствено, че концернът не е насочен към конкретен партньор и не води задълбочени преговори, а често провежда разговори с различни партньори.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.