"Peugeot" представя първия си електрически спортен автомобил

Pinterest LinkedIn +

"Peugeot" ще представи прототип на първия си електрически спортен автомобил. Това ще стане по време на автосалона в Женева, където ще бъде дебютът на 508 Peugeot Sport Engineering (PSE), съобщава "Autocar".

Новият модел ще е базиран на седана 508 и ще използва хибридно задвижване. Той ще има един "бензиново-електрически" модел PureTech 200 за предната ос, който ще развива 110 к.с. Освен това ще има и отделен, изцяло електрически мотор с 200 к.с., който ще задвижва задната ос.

Резултатът ще е един от най-бързите модели на "Peugeot". Колата стига от място до 100 км/ч за 4,3 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Освен това тя ще е и доста екологична. Ще може да се движи около 50 км изцяло на електрически режим. А като хибрид ще излъчва 49гр CO2 на км вредните емисии.

Автомобилът има и визуални промени, които да подчертаят спортния характер и да му придадат повече агресия. Освен това са използвани и нови елементи за подобряване на аеродинамиката, както и карбон за намаляване на теглото.

Засега компанията не потвърждава дали и кога ще започне серийно производство на модела. Очакванията все пак са, че това ще се случи следващата година.
Сподели.