Новото Peugeot 208 ще се предлага и изцяло електрическо

Pinterest LinkedIn +

"Peugeot" представи новото поколение на малкия си градски автомобил 208. Колата ще се предлга във версии с бензинов, дизелов и електрически мотор, съобщава "Autocar".

Новата кола е с около 4 см по-дълга от предшественика си и 30 кг по-лека. Тя има по-агресивен дизайн с по-спортна предница и джанти. Целта според компанията е колата да изглежда по-футуристична и млада.

Тя е базирана на платформата CMP, която се използва и от DS 3 Crossback и бъдещата нова Opel Corsa.

208 ще се предлага с няколко двигателя. Най-малкият бензинов е 1,2-литров със 75 к.с., а най-мощният - 128 к.с. Ще има и един дизел с 99 к.с., а изцяло електрическият ще е 136 к.с.

Електрическият модел ще има 50kWh батерия с пробег 340 км и възможност за бързо зареждане до 80% за 30 минути. Всички версии на колата са само с предно задвижване на колелата.

Интериорът също е обновен, по-модерен и футуристичен. Има модерни системи, които са като от 508, без камерата за нощно виждане. В центъра има голям 10-инчов сензорен дисплей, от който може да се управляват повечето функции на колата. Ще има и цели 4 USB порта за пътниците. Продажбите започват още тази година.
Сподели.