"Fiat Chrysler" и "Renault" са в преговори за сливане

Pinterest LinkedIn +

"Fiat Chrysler" и "Renault" са в напреднали преговори за сливане, съобщава CNBC. Според източниците на телевизията преговорите се водят вече няколко седмици, като още в началото на тази седмица може да има официално съобщение за резултата от тях. Обсъждат се два варианта - голямо партньорство между двете компании или дори сливането им в един голям концерн.

И двете компании неведнъж са показвали интерес и желание към сътрудничество с други имена в бранша, така че обявяването на партньорство няма да е голяма изненада. С бившия си изпълнителен директор Карлос Госн "Renault" разглеждаше възможностите за пълно сливане с "Nissan", с които са партньори вече много години. Макар общите им проекти не винаги да са били успешни, двете компании използваха партньорството си, за да намалят разходите си, да обменят технологии и да си помагат.

Подобно партньорство между "Fiat Chrysler" и "Renault-Nissan" ще помогне на двете компании в Европа, където конкуренцията е голяма и продажбите и на двете компании са под сериозно напрежение. Засега те не са коментирали темата официално.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.