"Renault" също намалява дизела за сметка на хибридите

Pinterest LinkedIn +

"Renault" е поредният голям производител, който планира да намали дизеловите модели и да се насочи към хибридите, съобщиха представители на фирмата по време на автосалона в Париж.

Изпълнителният директор на "Renault" Карлос Госн обяви, че компанията планира да намали наполовина предлаганите дизелови модели "през следващите няколко години", допълва "Automotive News Europe".

"Очевидно краят на дизела наближава. Това ще е краят на играта. Потребителите казват: "Защо да купувам дизел, който може да се окаже капан след 3-4 години и да не мога да го продам?", казва Госн.

Затова от "Renault" още от сега започват постепенно да намаляват участието си в дизеловия сегмент. Компанията планира да пусне хибриди на Megane и Capture, които заедно с Clio да получат хибридна версия през 2020 г.

Хибрдите на "Renault" ще имат 1.6-литров бензинов двигател и два електрически мотора. Единият от тях ще се използва само за включване на бензиновия агрегат. Хибридите ще помогнат на компанията да се вмести и в новите, по-строги правила за вредните емисии, които влизат в сила в Европа от 2020 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.