"Tesla" представя електрическия си пикап на 21 ноември

Pinterest LinkedIn +

Илон Мъск обяви, че ще представи електрическия пикап на "Tesla" на 21 ноември т. г. Моделът ще се казва Cybertruck, като ще дебютира в самото начало на Автосалона на Лос Анджелис.

Събитието обаче няма да е част от автосалона. То ще бъде проведено близо до фабриката за космически ракети на "SpaceX".

Очаквано, Мъск не дава подробности за автомобила, но загатва неговия дизайн. "Cybertruck не изглежда като нито една от илюстрациите, които видях да се разпространяват по интернет. Повече прилича на брониран автомобил, който идва от бъдещето", пише Мъск в Twitter.

В предишни свои коментари той казва, че пикапът ще е със сходни размери на Ford F-150, който е най-продаваният пикап и автомобил изобщо в САЩ. Мъск също така намеква, че цената на Cybertruk ще е под 50 000 долара, но въпреки това ще бъде най-мощното предложение на пазара.

Пикапите са най-популярните автомобили в Северна Америка и затова подобен модел от Tesla е много очакван. През 2018 г. "Ford" е продал над 900 000 броя от своите пикапи само в САЩ. Компанията подготвя и електрическа версия, но тя се очаква след около две години. Дотогава "Tesla" иска да е навлязла стабилно на пазара и има големи очаквания от Cybertruck.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.