Ford Mustang се превръща в кросоувър и атакува Tesla Model Y

Pinterest LinkedIn +

"Ford" подготвя нов модел, който може да се окаже един от най-противоречивите в историята на компанията, съобщава "Autocar". Тя работи по кросоувър версия на Mustang, която ще е директен конкурент на Tesla Model Y.

Колата все още няма официално име, но наскоро компанията е регистрирала името Mach-E, за което се смята, че ще бъде използвано за новия модел. То ще е подходящо, защото ще комбинира Mach, което се използва от Mustang от десетилетия, заедно с E за electric.

Това ще е и първата изцяло електрическа кола на "Ford", която от самото начало е разработена с тази цел. Тя ще има версии и със задвижване на 4-те колела, като ще е с фокус върху лукса и дистанциите.

Единствената официална информация от "Ford" за колата е, че тя ще има пробег 595 км, а освен това ще бъде разработена и по-евтина версия с по-малък пробег. От компанията не казват каква ще е производителността на модела, но нейният председател Бил Форд намеква, че колата ще е много бърза.

Очаква се моделът да има няколко версии, като една от тях ще се концентрира върху спортните характеристики. Прогнозите са, че "Ford" ще представи прототипа и официалното име на модела до края на тази година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.