"Ford" пуска три електрифицирани модела в Европа

Pinterest LinkedIn +

"Ford" планира да увеличи предлагането на електрифицирани модели в Европа. По време на събитие в Амстердам компанията е обявила, че ще предложи хибридни версии на Kuga, Explorer и Tourneo Custom, съобщава "Automotive News Europe".

"Ford" смята да заложи на разнообразието. Следващото поколение на Kuga например ще се предлага с Plug-in хибрид, пълен хибрид и "лек" хибрид. Освен това ще има и версии само с бензинови или дизелови двигатели. Plug-in хибридът ще е с 2,5-литров бензинов двигател и електромотор с обща мощност 222 к.с. и възможност да измине 50 км. изцяло на електричество.

Компанията планира да започне да внася и по-големия SUV Explorer, който ще се произвежда в САЩ. Версията за Европа ще бъде само plug-in хибрид, каквато няма да се предлага в САЩ. Explorer ще оглави SUV гамата на Ford в Европа, като няма да има версия с десен волан, т.е. за Великобритания. Цената му ще е около 70 000 евро.

Explorer ще се предлага с 3-литров V6 и електромотор с обща мощност 444 к.с. Той ще може да измине около 40 км. само на електричество.

И двата модела ще започнат да се продават в Европа още тази година. Заедно с тях на пазара ще се появи и 8-местният миниван Tourneo Custom, който също ще е plug-in хибрид. Ще има и товарна версия на буса, също хибридна.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.