"Ford" готви промени в гамата си коли за Европа

Pinterest LinkedIn +

"Ford" е в процес на голяма реорганизация на бизнеса си и това ще засегне и Европа. Планът предвижда промени в гамата на компанията, като ще се заложи повече на най-продаваните в момента модели и дори на внос от най-популярните модели от други региони, съобщава "Autocar".

Президентът на "Ford" Стивън Армстронг казва, че компанията има глобална стратегия за реорганизация и намаляване на разходите. Тя предвижда и съкращаване на персонал и заводи.

Вместо това от "Ford" ще заложат на по-популярните си модели от целия свят и ще ги предлагат в различни региони. Това означава, че още тази година в Европа може да се предлагат модели на "Ford", които досега са били достъпни само в САЩ.

Сред тях ще са предимно SUV модели, а по-малко продаваните C-Max и подобни предложения постепенно ще бъдат спрени. Промени ще има и в производството на части, като ще се спрат по-малко поръчваните предвателни кутии и др.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.