"Ford" отрече края на Mondeo

Pinterest LinkedIn +

През последните няколко дни в интернет има слухове, че "Ford" обмисля да сложи край на популярния си модел Mondeo в Европа. Компанията обаче категорично отрече подобни намерения и обяви, че дори обмисля обратното, съобщава "Bloomberg".

Mondeo остава част от "ядрото" модели на Ford в Европа и това няма да се промени. Напротив, още тази година компанията ще пусне обновена версия на модела, казва самата тя.

Според в. "Sunday Times", който пръв обяви, че Mondeo може да наближава своя край, "Ford" смята да махне модела заедно с други предложения като част от стратегията си да се концентрира върху по-малко автомобили. Вестникът допълва, че Ford има трудности да отговори на заложените си цели в Европа и търси начини да подобри представянето си и да оптимизира разходите.

Според "Ford" обаче това не е така. Компанията отрича не само края на Mondeo, но и на други модели като Galaxy и S-Max. И трите се произвеждат в Испания заедно с Kuga и Connect. Всички тези модели остават.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.