Ford и Volkswagen може да разработват автомобили заедно

Pinterest LinkedIn +

Ford и Volkswagen са сключили предварително съгласие за мащабно партньорство в множество сфери, включително и съвместна разработка на автомобили, съобщава "Automotive News". В официално изявление от Ford потвърждават партньорството и допълват, че ще се разработи гама от превозни средства за комерсиални цели.

От компанията казват, че вече са водени първоначални преговори. Подписването на меморандума дава началото на основната фаза от преговорите за финализиране на детайлите по потенциалното партньорство.

Сътрудничеството между двете компании няма да включва обмяна на активи или купуване на акции от едната компания в другата. От Ford допълват, че това е част от стратегията на компанията да подобрява и модернизира бизнес модела си и да оптимизир бизнес структурата си.

"Потенциалният алианс с "Volkswagen Group" е още един пример как можем да станем по-ефективен бизнес, като същевременно създадем печелившо глобално портфолио и увеличим нашите способности", казва Джим Фарли, президент на отдела за глобални пазари на Ford.

Позицията на VW е сходна. Очакванията на компанията са, че потенциалното партньорство ще вземе най-доброто от Ford и VW и ще го обедини в новата гама. Евентуален фокус на разработките може да са леки комерсиални автомобили с електрическо задвижване, каквито се очаква да стават все по-търсени в големите градове със затягането на еконормите и борбата с мръсния въздух в мегаполисите.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.