Новият Ford Focus идва след по-малко от седмица

Pinterest LinkedIn +

От Ford обявиха, че ще представят официално новото поколение на популярния хечбек Focus на 10 април т.г. Това ще е четвъртото поколение на колата, като ще се върне към корените на първия модел, казва Джо Бакаж, вицепрезидент продуктово развитие на Ford за Европа, пред "Autocar".

"През 1999 г. имахме задачата да предефинираме целия сегмент и новият Focus ще обедини всичко, което сме научили досега, в едно. Целта е да сме летвата в класа за дизайн, оборудване, динамика, ефективност и технологии и вярвам, че ще го постигнем", коментира Бакаж.

Засега компанията пази подробностите за новия модел. Въпреки това в мрежата вече има данни. Очаква се новият модел да е с 50 мм по-широко междуосие, както и с по-голямо купе. Въпреки това ще е по-лек с около 50 кг.

Очаква се да се предлага както като хибрид, така и в изцяло електрическа версия. Основен двигател за модела ще е 3-цилиндровият Ecoboost бензинов агрегат във версии с 99 к.с., 123 к.с. и 138 к.с. Очаква се да има и още два по-скъпи двигателя – 1.5-литров и 2-литров, и двата бензинови. Те ще са още по-мощни – до 275 к.с. Ще се предлага и поне един дизелов двигател – 1.5TDCi, като може да има и 2-литров модел със спортната ST версия.

Сред очакванията още са, че от самото начало Ford ще предлага и комби версия на Focus, както и най-скъпите и луксозни версии Vignale. По-натам ще има и повдигната версия с по-голям просвет, която ще се казва Focus Active. Повечето версии на Focus ще са с предно задвижване, но ще има и модели със задвижване на 4-те колела.

Още от самото начало ще има и спортната версия ST. Съвсем спортният модел RS се очаква по-късно. От Ford обещават и "най-добрите в класа технологии в купето". Повече за тях ще можем да научим с официалното представяне на колата, което предстои следващата седмица.
Сподели.