Ford Fiesta е "Автомобил на годината в България" за 2018 г.

Pinterest LinkedIn +

Мъникът на Ford е избран измежду 62 нови модела, които са се предлагали на българския пазар през 2017 г.

Ford Fiesta спечели 21-вото издание на конкурса "Автомобил на годината в България". Мъникът на Ford беше избран за победител в едно от най-оспорваните издания на конкурса досега.

Fiesta бе един от общо 62 нови модела, които са излезли на българския пазар през календарната 2017 г. Въпреки календарната разлика Fiesta ще носи титлата "Автомобил на 2018 г. в България".

Fiesta достигна финалите преди няколко дни, когато бяха избрани финалистите в няколко категории. Това е и първата година с различен формат на конкруса. Досега награди се даваха в три основни категории: леки автомобили, кросоувъри и многофункционални модели, както и в три подкатегории: градски, премиум и еко.

От тази година е обособен и основен победител измежду всички кандидати − "Автомобил на годината в България". Този приз е за Fiesta, който победи Opel Insignia само с два гласа.

Утехата за Insignia е, че е победител в категорията на леките автомобили и изпреварва Fiesta с две точки. Другите финалисти в категорията са "петицата" на BMW, Hyundai i30 и Honda Civic.

При кросоувърите победител е Skoda Karoq. Останалите финалисти са Dacia Duster, BMW X3, Hyundai Kona, Peugeot 5008.

При многофункционалните автомобили печели Isuzu D-MAX. В тази категория има само двама финалисти, като другият е Mitsubishi L200.

Победител в категорията за еко автомобили е Volkswagen e-Golf. Останалите финалисти са Hyundai Ioniq PHEV, BMW i3, Renault Zoe Z.E. и MINI Countryman SE.

При градските автомобили победител отново е Ford Fiesta. Тя води пред Volkswagen Polo, Hyundai Kona, Nissan Micra и Suzuki Swift.

Победител при луксозните модели е Range Rover Velar. Той изперварва BMW 5 Series, BMW 6 Series Gran Turismo, Mercedes-Benz E-Class Coupe и Infiniti Q60.

Сподели.