"Ford" обмисля да направи Focus пикап

Pinterest LinkedIn +

От известно време "Ford" прилага нова стратегия за своята гама автомобили. В САЩ например компанията планира да остави само пикапи и SUV модели, като единственото изключение ще са спортистите Ford GT и Mustang. Според "Automobile Magazine" сега във "Ford" обмислят дали да направят и нов малък пикап, който да е базиран на популярния хечбек Focus.

В официален коментар пред "Road Show" от "Ford" казват, че не обсъждат спекулации, но намекват, че в момента компанията "значително разширява гамата си в Северна Америка с изцяло нови превозни средства и навлиза в нови сегменти с нови дизайни...". Целта на Ford е съвсем очаквана и логична – да увеличи продажбите си.

Засега Ford планира да предлага новия Focus в САЩ единствено с повдигнатата "офроуд" версия Focus Active. Тя ще е конкурент на Subaru Corsstrek и Volkswagen Golf Alltrack.

Бъдещият евентуален Focus пикап ще има същата база и архитектура като обикновения Focus. Това ще го направи най-малкият пикап на "Ford" досега. Според "Automobile Magazine" от "Ford" възнамеряват да пуснат модела в САЩ, но при достатъчно голям интерес не се изключва възможност той да се появи и на други пазари.

През 1998 г. "Ford" пусна подобен малък пикап, който беше базиран на Fiesta, в Бразилия. Той се казваше Courier и макар да е доста малък за представите за пикап, беше произвеждан чак до 2013 г.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.