"Ford": Промените в Европа са добри новини

Pinterest LinkedIn +

Изпълнителният директор на "Ford" Джим Хакет обяви пред "Autocar", че предстоящите големи промени на компанията за европейския пазар са "добри новини". "Ford" предвижда сериозна реогранизция на бизнеса си в Европа, включително махане на модели, добавяне на модели от други пазари и съкращения на персонал.

"Имаме правилните хора, но в Европа трябва да работим върху бизнес модела. Идентифицирали сме три бизнес групи, върху които да изградим бъдещето, и трите ще са печеливши. Важно е да изградим инфраструктурата, която да ги поддържа. Това, което се случва в Европа, е добра новина", казва той.

Тези групи са автомобили за комерсиални цели, лични автомобили и вносни модели. Хакет коментира, че подходът е същият и в други региони като Северна Америка.

Към всичко това компанията планира и електрически модели. От "Ford" казват, че в момента работят по 16 електрически автомобила, и добавят: "Подготвяме доста голяма изненада за следващата година", без да дават повече подробности.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.