Мъск не очаква "Ford" да преживее още една рецесия

Pinterest LinkedIn +

От доста време Илон Мъск е в обтегнати отношения с "Ford". Според Мъск автомобилната компания вече е в лоша позиция и е далеч от това, което е била преди десетилетия. Милиардерът дори се съмнява, че "Ford" ще преживее следващата рецесия, съобщава "Motor1".

Мъск смята, че "Ford" има проблеми с продажбите електрически автомобили и на хибриди и че те не са достатъчно големи. Според него именно този клас коли ще са от значение при следващата рецесия, а "Tesla" е в по-добра позиция в това отношение.

През тази година има спад на продажбите на електрически модели и хибриди на "Ford", показват данни на "InsideEVs". Същата компания показва и данни за "Tesla", чиито продажби растат въпреки критиките и проблемите. През последното тримесечие "Tesla" дори излезе на печалба.

Според Мъск и други американски компании ще имат проблеми. Сред тях е и компания като "Apple", за която Мъск казва, че губи инерция и това ще бъде проблем за фирмата в дългосрочен план. "Те все още правят чудесни продукти, но по-малко"
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.