Ник Мейсън от Pink Floyd потроши рядък McLaren F1 GTR за няколко милиона (ВИДЕО)

Pinterest LinkedIn +

На 73 години барабанистът на Pink Floyd Ник Мейсън изглежда няма никакво намерение да забавя темпото. Тъкмо обратното – ненаситен за страстта си да натиска педала на газта до дупка, наред с тези на касата и фуса, легендарният музикант потроши своя McLaren F1 GTR – изключително рядък модел от 1996 г., част от внушителната му колекция от спортни и шосейни возила, включваща още няколко броя Porsche, Bugatti, Aston Martin и реликвата 1962 Ferrari 250 GTO.

По време на участието му в историческо събитие на Goodwood Circuit в Англия Мейсън е изгубил контрол над червения звяр и изпитал физическите закони, отблъсквайки се от гумената защитна стена, за да се озове обратно на трасето с разбит нос (на Макларъна, за щастие).

Доколко облекчен е бил самият Мейсън от липсата на щети по самия него за сметка на колата обаче е трудно да се каже, тъй като ремонтът на карбоновата конструкция би могъл да му коства ни повече, ни по-малко от $15 млн.!
Баснословната сума има своето обяснение – от McLaren са произвели едва 28 броя от най-бързата за времето си кола F1 GTR, развиваща скорост от 240 мили в час (386 км/ч!).

Споделяйки хобито и лудия нрав на Мейсън, кралят на гримасите и английския ситком –Роуън Аткинсън – също бе горд притежател на GTR (но не на редкия F1 модел, а на стандартен). След като заплати $1,4 млн. за ремонта на причинените от самия него в няколко поредни инцидента щети по возилото, през 2015 г. той се раздели с ценния си автомобил, продавайки го за $12 млн.


Сподели.