"McLaren" представи хиперавтомобила на бъдещето първо в играта Gran Turismo

Pinterest LinkedIn +

Концепцията "Ultimate Vision GT" може да се превърне в реалност след 2030 година.

През последните няколко години "McLaren" доста активно работи върху спортните си автомобили и сякаш пренебрегна "Formula 1", където изпитва сериозни проблеми. Това обаче не спира компанията да гледа към бъдещето, като може да предлага автомобил, вдъхновен от състезанията. Той се казва "Ultimate Vision GT" и първите хора, които ще го подкарат, са феновете на компютърните игри.

"Ultimate Vision GT" ще направи своя дебют в следващата версия на популярната игра "Gran Turismo". "Gran Turismo Sport" се очаква за "PlayStation" 4 на 17 октомври т.г.

Всъщност геймърите може да са единствените с някаква форма на достъп до "Ultimate Vision GT" за доста време напред. "McLaren" определя концептуалния модел като своята представа за евентуалния си хиперавтомобил, който може да произвежда след 2030 година.

Макар това да е доста далеч в бъдещето, в "McLaren" отсега имат ясна представа какво ще може въпросният автомобил. Той ще има 4-литров V8 двигател с две турбини и цялата му мощност ще отива към задните колела. Всяко от предните ще има собствен електромотор. Така се постига задвижване на 4-те колела и обща мощност от 1134 конски сили. Въртящият момент ще е 1275Nm. Общото тегло на автомобила е точно 1000 кг.

Ниското тегло е постигнато чрез щедро използване на карбон. Освен купето дори части от шасито разчитат на този материал. Самото купе е снабдено с активна аеродинамика чрез подвижни капаци и спойлер, които регулират въдушния поток според скоростта и условията. Капаците са само около наличните въздуховоди, което според "McLaren" е по-ефективен и лесен метод, отколкото използването на механика.

"Ultimate Vision GT" има и подобаващ футуристичен дизайн. По-голямата част от интериора е заобиколена от стъкло. Шофьорът седи в средата, но наведен напред. Идеята е, че позицията наподобява тази при управление на мотоциклет и дава по-добро усещане за пътя.

Разбира се, до 2030 г. има доста време и с очакваните забрани в някои държави за продажба на коли с двигатели с вътрешно горене реалната версия на "Ultimate Vision GT" може да е доста по-различна. Дотогава обаче има още доста време.

Сподели.