McLaren работи по най-бързия автомобил в историята си

Pinterest LinkedIn +

McLaren вече работи активно по следващия си хиперавтомобил. Моделът, който е с кодовото име BP23, ще бъде най-бързият в историята на компанията, съобщава "RoadShow".

BP23 ще комбинира наученото от досегашните хиперколи на McLaren. Той ще има три места, а шофьорът ще седи в средата, както беше при класиката McLaren F1.

Компанията, която вече тества няколко прототипа, базирани на последния модел 720S, обяви, че използва купето и за тестове на ергономиката на дизайна и някои нови технологии, които ще се използват от BP23.

Дизайнът на хиперавтомобила остава в тайна. Вероятно ще е базиран от части на 720S, тъй като компанията показа снимка на прототипа, който е покрит с маскиращо фолио. Предишна рисунка показва издължена задница, наподобяваща Koeingsegg Regera. Според слухове, дизайнът ще е подобен на концепцията Vision Gran Turismo. Основната структура на купето ще бъде като на 720S, но с допълнения. Колата ще е хибрид, но McLaren не дава повече технически подробности.

Вместо това от компанията заявяват, че това ще бъде нейният най-бърз и луксозен автомобил в историята, като не става дума просто за най-бърза обиколка на дадена писта. Това вероятно означава, че McLaren ще се фокусира върху ускорението и максималната скорост. Затова тя е измислила нов клас, в който ще представи колата − Hyper-GT.

Ясно е, че BP23 ще е доста специален автомобил. McLaren предвижда да произведе само 106 броя от него и всички те вече са продадени. Освен това всяка бройка ще бъде направена според личните предпочитания на клиента от гледна точка на екстри, цвят, материали в интериора и др. Компанията планира да започне доставките на колата през 2019 г. Цената му е около 2,5 млн. долара.

Сподели.