Електрическите автомобили доминират на автосалона във Франкфурт

Pinterest LinkedIn +

Все повече компании виждат електричеството като "горивото" на бъдещето за колите.

Електрическите автомобили се превръщат във водеща тенденция в бранша. Те са и доминиращата тема на автосалона във Франкфурт, съобщава CNET.

На практика всеки от водещите автомобилни производители представя поне един електрически модел на автосалона. Най-малкото компаниите показват амбициозните си планове в сектора на бъдещето.

Други пък вече се впускат с всички усилия към електричеството. "Volvo" например ще има по една изцяло електрическа версия на всеки свой модел през 2019 г. "Jaguar" и "Land Rover" планират да постигнат същото през 2020 г. "Mercedes" пък цели да го постигне до 2022 г. До 2025 г. "BMW" планира да предлага 25 различни електрически коли.

Отделно от това компаниите сякаш се надпреварват да показват и концептуални модели и прототипи на електрически коли. Такива имаше практически навсякъде в автосалона във Франкфурт. "Audi", "Smart", "Mini", "Volkswagen", "Toyota" и други компании представиха поне по един електрически прототип.

Появиха се и нови компании. Една от тях е "Thunder Power", която представи своя електрически SUV. Той залага на футуристичния вид както отвън, така и вътре, като таблото е един голям интерактивен дисплей и заема цялата ширина.

Изглежда, че автомобилната индустрия е готова за следващата стъпка в развитието си. И тя ще бъде постепенното насочване към изцяло електрическите коли.

Сподели.